Saturday, June 18, 2011

INI BUKAN CERITA 18SX....

yang ni takde kena mengena dengan putus cinta @ frust di tengah jalan ok..

mungkin kena mengena dengan harga minyak naik dan website download tak boleh di akses.



ceritanya bermula begini.....

....pagi tadi tiba-tiba badan aku rasa lain macam,
duduk, buat kerja, solat...serba tak kena, rasa nak meniarap jer 12jam..sungguh...
hmm...nak kat excited dapat "buffered earning" dari nuffnang, tak mungkin!!
lagipun benda ni jarang2 berlaku kat aku, bila skali skala dtg, mula lah...
first rasa tak sedap badan td, aku rasa mcm ada makhluk lain duk dalam diri aku
nih..

aku duk pikir..hantu mana la yang masuk dalam badan aku nih..mengacau jiwa aku yang tenang
menjadi seperti orang yang jiwa kacau.

tahan punya tahan...dari pagi sampai lah ke petang, tak hilang jugak,
then aku suspek nih mesti pedih ulu hati, nak tahan sehingga balik kerja, lambat pulak..sebab nak try guna
gaviscon..mungkin boleh meredakan heartburn aku nih.

tak tahan sangat-sangat dah, last-last aku pegi kat klinik kat tmpt keje nih, kot2 ada gaviscon....

tap...tap..tap...
smpai ke klinik...tengok nurse tengah borak-borak sambil mkn pisang goreng..
kemudian aku bersuara "cik, gaviscon ada tak?"
nurse tu jawab "tak ada la"

....aku tanya balik "apa yang ada?"
tanpa menjawab apa yang aku tanya...nurse tu pegi ke belakang, tak sampai 5 minit,
dia kembali dan cakap "selain dari gaviscon, bende nih ade, tapi fungsinya sama je, cuma yang tu lebih
berkesan.

ubat nih nama dia "PEPFIZ" sama bentuk dengan panadol soluble, jenis larut dalam air dan
minum.












relief from gas, heartburn & indigestion

habis cerita,


camne korang?
ok tak cerita nih...mungkin ayat agak berterabur & penceritaan tak begitu baik.
ok, next time ya.

1 comments:

zwan said...

mcm mana?
ok x cerita diatas tuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...