Friday, July 8, 2011

Aku anti-DEMONSTRASI, AN-WAR dan BERSIH

anwar dengan perhimpunan jalanan ini tidak dapat dipisahkan.


macam-macam diaorang boleh cakap, tidak bersangkut paut dengan politik la, tiada unsur jahat la.
hakikatnya mereka ni ada agenda lain supaya dapat memerintah malaysia.


kita sebagai rakyat jangan jadi tertipu dengan hasutan-hasutan puak-puak mereka yang terdiri dari 3 kelompok iaitu PAS,DAP,PKR.


anwar ni dia cakap pandai, karisma dia lebih kearah percakapan, semangat, hasutan. tapi penuh dengan unsur-unsur dendam.

please lah, jangan menghuru-harakan Malaysia nih.
demonstrasi jalanan ni bagi aku macam orang yang takde tamadun, terpekik-lolong.
orang luar tengok pun rasa jelik, rasa nak datang malaysia dah tak selamat dah.

dan yang paling teruk, aku rasa bila time mengerahkan rakyat.
ramai yang akan datang dari ceruk2 kampung untuk join perhimpunan nih.
DAN LEPAS TUH, APA YANG RAKYAT AKAN DAPAT?

sure ke diaorang akan bagi korang peluang hidup yang lebih cerah?
*POLITIK TETAP POLITIK*
menjanjikan bulan dan bintang adalah sekadar janji.

bersyukurlah dengan apa yang sedia ada.
negara dah aman makmur dah, mana boleh nak samakan dengan negara-negara asia Barat.

5 comments:

duniaku said...

org mcm sedara ni UMGOK cukup suka..buka mata sedara..Lihat kesengsaraan rakyat skrg..mereka yg dtg ke BERSIH bukan nya dikerah atau diupah seperti UMGOK buat..bg nasik sebungkus dan duit RM10..Mereka dtg secara SUKARELA atas kesedaran

zwan said...

apa jaminan kalau (PKR.DAP.PAS) memerintah?
adakah kesengsaraan tu takde?
adakah rakyat semua akan dibela?

Anonymous said...

Lain orang, lain pandangan.
Jangan rasa selesa dengan apa yang ada hari ini. Demokrasi Malaysia (dan banyak negara bekas jajahan British) hanya sah untuk kerajaan yang memerintah. Jika pihak lawan ingin menganjurkan perhimpunan yang serupa, nescaya dimomokkan dengan pelbagai bentuk ugutan dan sekatan. Ini semua akibat peninggalan pihak penjajah yang ingin memecahbelahkan ummat Islam. Kembalilah kepada jemaah Islam, nescaya akan selamat.

zwan said...

bukan nak cakap selesa ke apa, cuma tidak puas hati betul ke itu apa yang dituntutkannya.

jika hendakkan kuasa, macam-macam isu akan ditimbulkan untuk meraih simpati rakyat.

semuanya dikatakan zalim.
aku tidak percaya jika kerajaan diperintahkan oleh parti lain, pemerintahan akan dilakukan secaya islam, yang aku nampak, pas pun sudah ikut telunjuk parti lain, dah tak kedengaran lagi pasal kerajaan islam

Anonymous said...

Bro.. Ko tgk la dulu apa tuntutan bersih tu. Takut dakwat x bleh tanggal ke hahaha.. Mana bukti hang yang pas dah ikut parti lain... Itu namanya tolak ansur bro. Umno pun banyak.. Lain kali semak btul2 kalau nak buat.. Bnyk sumber sekrg nie... Jgn baca berita hairan je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...