Sunday, September 28, 2014

Tentang tulang belakang yang korang perlu tahu bahagian 2Salam sejahtera kepada anda semua, ingatkah lagi tentang artikel pertama yang saya tulis berkenaan tulang belakang?

Sebenarnya ramai yang ingin mengetahuinya tentang tulang belakang ni,ia bukan sahaja lambing kecantikan bentuk badan kepada kita semua, ia adalah tunjang kepada nadi kehidupan kita, tanpa tulang belakang, tak mungkin kita boleh bergerak kesana kemari.


Ok,tulang belakang terdiri kepada beberapa bahagian yang setiap bahagian tersebut merangkumi saraf kepada anggota-anggota tubuh badan kita termasuk ke OTAK.
Biasanya kalau kita sakit kaki,mesti dah risau dan segera sapu ubat kat kaki,hari-hari kat kaki..sakit tk hilang-hilang..bagaimana tu?

Untuk menyelesaikannya, jika sakit kaki,,sapu ubat juga tak berkesan,eloklah kita check tulang belakang kita,kemungkinan saraf yang terdapat pada tulang belakang ke bahagian kaki mengalami kecederaan, duduk terlalu lama atau lain-lain perkara.

Ada juga yang sakit pinggang,tapi mengendahkannya, dan selalu dimomokkan dengan “malam jumaat”. Hehe..bukan sebab itu sahaja tauu!!..

Sakit pinggang juga berkait rapat dengan masalah kesihatan tulang belakang.

Oklah, rasanya kat sini dahulu sedikit penerangan saya tentang tulang belakang, kalau ada apa2 penambahan, bolehlah kongsikan dengan saya.

Semoga kita semua beroleh manfaat dan kesihatan yang baik demi masa depan keluarga dan orang yang tersayang.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...